In dit artikel laat ik je zien hoe je een meertalige WordPress-site kunt maken met de populairste tweetalige meertalige multimedia-plug-in, WPML. In dit bericht leer je hoe je met deze plug-in je eigen meertalige WordPress-site helemaal opnieuw kunt maken.

 

Met deze meertalige WordPress-plug-in kunt u uw berichten, pagina’s, tags, categorieën en thema’s in een willekeurig aantal talen vertalen. Met deze plug-in kun je in veel talen vertalen met het eigen taalpakket van WordPress.

 

Het vertalen van uw WordPress-site in verschillende talen is geen probleem, maar als u de juiste WordPress-vertaalplug-in heeft, heeft u deze niet nodig. Als u meertalige WordPress-pagina’s plant, kunt u controleren of uw thema meertalig compatibel is. Ik raad je ten zeerste aan om meertalige WordPress-websites te bezoeken voordat je begint, vooral voor degenen die een meertalig thema hebben gekozen dat al in andere talen is vertaald. Voordat u uw meertalige site lokaliseert (die we hieronder in meer detail zullen uitleggen), is het handig om de voordelen en uitdagingen te begrijpen die gepaard gaan met het maken en onderhouden van een meertalige WordPress-site die meer biedt dan alleen een standaardtaal.

 

Als je serieus overweegt om een ​​meertalige WordPress-site te maken, zorg er dan voor dat de tool van je keuze alles kan vertalen. Zoals u kunt zien, zijn er een aantal tweetalige WordPress-plug-ins die u zullen helpen bij het vertalen van uw site. Meertalige plug-ins zijn essentieel om een ​​aangepaste WordPress-ontwikkelsite te hebben die meerdere talen ondersteunt en klanten over de hele wereld bereikt.

 

Als u geen geld wilt uitgeven aan plug-ins, raad ik u aan om WPML te kopen en het als een zelfstandige plug-in te gebruiken in plaats van het te kopen. In andere gevallen kan het voldoende zijn om een ​​plug-in van derden te gebruiken, zoals de gratis en open meertalige WordPress-plug-in voor WordPress.

 

Als je een eenvoudige en gratis methode nodig hebt om meerdere talen op je WordPress- of WooCommerce-site weer te geven, dan zal de Polylang-plug-in voor jou werken. Als u op zoek bent naar de gemakkelijkste en meest gratis manier om meerdere talen op een WordPress-site in te stellen, dan zullen de Polylang-plug-ins goed werken.

 

Met WPML kunt u een taalschakelaar toevoegen die past bij het ontwerp van uw WordPress-site en waarmee u gemakkelijk kunt vertalen in elke gewenste taal. Deze gebruiksvriendelijke tool kan worden geïntegreerd met WordPress om uw website zo eenvoudig mogelijk in meerdere talen te maken. Door gebruik te maken van WPML WordPress Meertalige Plug-in van Dokan, mogelijk gemaakt door de WordPress Multivendor-marktplaats, kunt u in feite een meertalige versie van WordPress voor uw site in verschillende talen gebruiken.

 

U kunt ook regels instellen voor wat u altijd vertaalt, er wordt bijvoorbeeld naar bepaalde woorden of woordgroepen gezocht en deze worden vervangen op uw meertalige WordPress-site.

 

Afhankelijk van de plug-in die u kiest, kan uw meertalige WordPress-site mogelijk herkennen welke taal het beste is voor uw bezoekers en deze automatisch weergeven. Als u meer dan één gebruiker op uw site heeft, kunt u de WordPress-beheerder mogelijk niet zien als deze in een andere taal is dan de taal die u op WordPress ziet. Met WordPress kunt u de taal van de site of slechts één taal kiezen met behulp van een “meertalige plug-in”.

 

Nadat u een WordPress-pagina in de gekozen taal heeft gemaakt, kunt u vertalingen in verschillende talen aan uw site toevoegen. Maak een aparte website voor elke te vertalen taal, zoals een “WordPress Multisite” -installatie, en stel de taalversie in om naar elke WordPress-site te linken, zodat bezoekers heen en weer kunnen pingen. U kunt ook taalversies instellen door naar elkaar te linken door heen en weer te pingen, of afzonderlijke pagina’s maken in elk van de te vertalen talen, zoals een website in het Engels, Spaans, Frans, Chinees, Japans, Arabisch, enz.

 

WordPress herkent automatisch de hoofdtaal van uw site en toont het volgende bericht waaraan u een knop toevoegt in de gekozen taal. Berichtpagina’s en aangepaste berichttypen kunnen ook worden aangeboden via plug-ins op de site, zoals de WordPress Multisite Plugin voor Engels, Spaans, Frans, Chinees, Japans en Arabisch.

 

Wil jij eerst jouw webshop verbouwen voor het implementeren van deze meertalige WordPress Plug-in en woonachtig in Rotterdam? Vraag eens een website offerte op om een webshop te laten maken in Rotterdam.