Een leaseauto kent enorm veel voordelen ten opzichte van het kopen van een nieuwe auto. Naast zakelijk leasen is privé leasen ook enorm populair en stijgt het aantal leaseauto met de jaren. Maar hoe kies je de juiste leaseauto de bij jou past? Er zijn enorm veel keuzes die je hierbij moet maken. In deze blog geven we je een aantal tips waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe leaseauto. 

Budget 

Toch wel de belangrijkste criteria is het budget. Je kunt al wel een keuze maken welke leur auto je het liefst wil maar zover ben je nog niet. De leaseauto die je gaat kiezen moet binnen je budget passen en daardoor kun je misschien niet alle auto's leasen die je graag zou willen. Een auto leasen betekent immers dat je elke maand een vaste prijs kwijt bent aan je auto. Hierdoor hou je elke maand minder geld over voor andere dingen. Hoe duurder je leaseauto, hoe minder budget je dus over hebt.  

Bepaal de looptijd 

De looptijd van je contract heeft invloed op het maandbedrag. Hoe langer de looptijd, hoe goedkoper het maandbedrag uitvalt en visa versa. Een leasecontract kun je al afsluiten van minimaal 12 maanden tot maximaal 72 maanden. 

Wat voor auto past bij je? 

Wat voor auto past bij je? Heb je liever een hatchback of ga je voor een stationwagen. Als je bijvoorbeeld een gezinsauto zoekt is een Volkswagen ID3 of een Renault megane E-tech wel iets voor jou. Heb je liever een handgeschakelde auto of rij je liever in een automaat? Het zijn allerlei zaken waarover je moet nadenken om tot een geschikte auto te komen.  

Kijk naar de bijtelling 

Als je zakelijk gaat leasen dan moet je rekening houden met de bijtelling. Hier krijg je mee te maken wanneer je meer dan 500 kilometer privé rijdt in een zakelijke leaseauto. Als je kiest voor een elektrische auto kun je profiteren van een lagere bijteling.