Een mobiele telefoontje is niet meer weg te denken in deze tijd. In korte tijd is de mobiele telefoon het populairste product op aarde geworden. Wereldwijd bezitten 5 miljard mensen een mobiele telefoon. In de eerste jaren kon je er alleen mee bellen en sms’jes te versturen. Nu is het zo veel meer! Er zijn ontelbaar veel apps te gebruiken, je kan je mail bekijken en beantwoorden en uiteraard alles op het wereldwijde web opzoeken. Doordat mobiele telefoons niet meer zijn weg te denken, is het verstandig om de marketingstrategie daar ook op aan te passen. In dit artikel daarom 3 tips om jouw mobiele marketing naar een nieuw level te tillen!

 

  1. Personalisatie

Door de profielen op websites te personaliseren weet jij precies waar je klanten op zoeken en wat zij graag willen hebben. Hier kan jij via mobiele marketing dan gemakkelijker op inspelen. Je kan campagnes maken voor een individueel persoon, die volledig aansluit bij zijn of haar behoeftes.

 

Een risico bij het personaliseren van marketing, is dat je je grenzen moet kennen.Doordat er zoveel informatie over klanten wordt weggegeven is het belangrijk dat veel van deze informatie wel gewoon privé blijft. Over het algemeen kiezen consumenten hier zelf voor. Ze kunnen hun locatie delen of niet, hun naam opgeven of anoniem blijven. Respecteer deze keuzes!

 

2. Versturen van Pushberichten

Door pushberichten te versturen naar klanten, houd je ze op de hoogte van de nieuwste weetjes en trends. Op die manier bouw je een relatie op met de klant. Echter, bij het sturen van te veel pushberichten kan het overkomen als spam. Dit kan voor afkeer zorgen bij de klant. Probeer dus de juiste balans te vinden in het aantal te versturen pushberichten.

 

3. internet

Zorg ervoor dat jouw internet sterk genoeg is, zodat al jouw data goed up-to-date is. ZO ben je altijd op de hoogte van de voortgang van jouw campagnes. Maak bijvoorbeeld gebruik van zakelijk internet. Op die manier ben je verzekerd van razendsnel internet. En ondervind je zo goed als geen problemen!

person holding black iphone 4