Als ondernemer wil je het zo makkelijk mogelijk maken voor jezelf. Van klanten benaderen, geld- en personeelszaken bijhouden tot kantoormeubel inkopen. Iedere belemmering kan voor veel frustratie zorgen. Om deze reden is het belangrijk om alle bedrijfsprocessen goed op een rijtje te hebben en uiteindelijk een gezond, winstgevend bedrijf te runnen. Het begint allemaal bij de basis, dat is bij alles zo en dus ook bij ondernemen! Wij hebben voor jou een aantal handige tools genoteerd die het jou als ondernemer een stuk makkelijker maakt in dit digitale tijdperk. 

Eigen website of webshop 

Ten eerste is het van groot belang om gevonden te worden door jouw doelgroep! Want zonder klanten gaat de cashflow niet rollen. Een zeer effectieve methode om zichtbaar te worden is tegenwoordig niet meer met allemaal billboards langs de weg en door dure reclamevliegtuigen de lucht in te sturen, maar met behulp van een website of webshop! Tegenwoordig zit iedereen uren lang achter de computer en smartphone, een grote kans voor de ondernemers onder ons die nog geen website hebben! Heb je al wel een website? Dan is de kans groot dat je nog niet alles er uit haalt dan wat er allemaal mogelijk is. Er zijn een aantal pijlers en methodes waar je website aan moet voldoen. Wanneer dat in orde is, zal Google jouw bedrijf hoger in de zoekresultaten weergeven. 

Extra tip! Start je een webshop? Maak het dan zo eenvoudig mogelijk voor je klant en bied meerdere betaalmethodes aan en help je de bezoeker in het overweging proces van de aankoop. Klik op de volgende termen voor meer informatie: webshop Klarna, betalen in termijnen webshop 

Goed werkend crm-systeem 

Ten tweede is het hebben van een goed werkend crm-systeem een must voor je onderneming! Het is een pittige investering, net als een website of webshop, maar met behulp van deze tool zorg jij er voor dat alle zaken goed op een rijtje staan! Van offertes versturen, uren bijhouden en een planning maken. Tot aan overzichtelijk kijken per klant waar up- en cross selling mogelijkheden zijn. 

Er zijn nog veel meer handige tools! Vraag ondernemers rond in je omgeving die hebben vast nog meer handige tips voor je.